What Is It All About ?

May you live in interesting times

είναι η ευχή και η κατάρα που βιώνουμε σαν πολίτες του εικοστού πρώτου αιώνα. Σήμερα η τεχνολογία επιτρέπει την διαμόρφωση κοινωνικών καταστάσεων που παλιότερα θα βρίσκαμε μόνο στις σελίδες κειμένων επιστημονικής φαντασίας. Το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης, το κοινωνικό χωριό του Σαρτρ, όπου άνθρωποι από διαφορετικά μήκη και πλάτη του πλανήτη λαμβάνουν, μέσω δορυφόρων την ίδια ενημέρωση, την ίδια ψυχαγωγία και πολιτισμό, φοράνε τις ίδιες μάρκες ρούχων και τρώνε τα ίδια πράγματα (αβοκάντο στην Αγγλία π.χ) που πλέον μεταφέρονται ευκολότερα και γρηγορότερα από ποτέ, επιφέρει για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία την πραγματική δυνατότητα για μία παγκόσμια διακυβέρνηση.

Μπορεί αυτό να ακούγεται τραβηγμένο σε κάποιους, αλλά το μόνο που έχουμε να αναλογιστούμε για να καταλάβουμε πως δεν είναι καθόλου τραβηγμένο είναι το ότι η κατάκτηση του κόσμου ήταν ένα όνειρο το οποίο πολλοί έχουν επιχειρήσει ανά τους αιώνες, και σε αιώνες μάλιστα που ο πλανήτης ήταν πολύ πιο “ξένος” απ’ ότι σήμερα. Σήμερα μία πολυεθνική όπως η Coca Cola, η Goldman Sachs, το ΔΝΤ και τόσες άλλες, γνωρίζουν δραστηριότητα σε όλες της χώρες του πλανήτη. Μία δραστηριότητα που φυσικά υπερβαίνει την εμπορία αγαθών, υλικών ή μη και που πλέον έχει και τεράστιες πολιτικές προεκτάσεις.

Στους μυημένους είναι γνωστό, μέσα από δηλώσεις ανθρώπων όπως ο Ρόκεφέλερ και ο Ρόθτσιλντ (κυρίως του Ρόκεφέλερ) πως υπάρχουν κύκλοι που επιθυμούν την μετάβαση σε μία εταιρικής μορφής παγκόσμιας διακυβέρνησης, όπου ιδιωτικές εταιρείες, δρώντας σύμφωνα με την ψυχρή, υπολογιστική, λογική του κέρδους θα διαχειρίζονται τα κοινά και η δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών θα γίνεται ανάλογα με το ποσοστό των μετοχών που δύναται να αγοράσει ο κάθε πολίτης! Προωθώντας έτσι την δική τους ιδέα για την αξιοκρατία, μιας στρεβλωμένης αξιοκρατίας που βγαίνει μέσα από το αναξιοκρατικό σύστημα του καπιταλισμού, ενισχυμένο με τις παράλογες ιδέες της ελεύθερης αγοράς και του χρηματιστηρίου (ιδεών που παίζουν κεντρικό ρόλο στην διαμόρφωση και ανάδειξη της Νέας Τάξης Πραγμάτων).

Αυτά για την κορυφή του παγόβουνου, αυτή που ξεπροβάλλει μέσα από ξεκάθαρες πολιτικές, δηλώσεις και εμφανείς πρακτικές εφαρμογές, όπως λόγου χάριν η καθολική σχεδόν ένωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Αφρικανικής Ένωσης και της σχέσης που έχουν οι χώρες της κοινοπολιτείας. Σχέσεις χωρίς εμπορικούς δασμούς και όρια στην μετακίνηση πολιτών που ουσιαστικά καταργούν τα σύνορα μίας χώρας. Κάτω από την επιφάνεια όμως, ο προσεκτικός ερευνητής θα δει πράγματα που ξενίζουν πολύ. Κάτω από την επιφάνεια, υπάρχουν περίεργες θρησκευτικές πεποιθήσεις και αναλόγως περίεργες τελετές που πηγάζουν από μία χαμένη για τους περισσότερους, αρχαία γνώση. Αρχαία σύμβολα που χρησιμοποιούνται συχνά από πολιτικούς ηγέτες και εταιρείες, δυνατές διασυνδέσεις προσώπων και θεσμών που φαινομενικά είναι αντίθετοι , όπως οι συμμαχικές δυνάμεις και το Ράιχ κατά τον 3ΠΠ (πηγή εδώ), η καθολική εκκλησία και διάφορες αποκρυφιστικές οργανώσεις (πηγή εδώ) κ.α. Κάτω από την επιφάνεια βρίσκει κανείς γενεαλογικά δέντρα που βρίσκονται στην εξουσία για αιώνες και σε περιπτώσεις για χιλιετίες!

Όλα αυτά δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά ως προς την πραγματική φύση της εξουσίας, ερωτηματικά που διαλύονται όταν κάποιος, εξίσου προσεκτικά και συντηρητικά εξετάσει την γνώση που με κάποιο τρόπο δεν κατάφερε να κάνει την μετάβαση των γενεών και ξεχάστηκε από τους περισσότερους. Είναι μία γνώση πολύτιμη και καίρια για την κατανόηση της συμπεριφοράς των εξουσιαστών της ανθρωπότητας, μία γνώση επικίνδυνη, αφού είναι εύκολο κάποιος που ασχολείται εντατικά με την αναζήτηση της να πλανηθεί από την πληθώρα των πληροφοριών που διαφημίζονται για έγκυρες, ενώ είναι μόνο αποκυήματα φαντασίας κακόβουλων ή απλά πλανεμένων ερευνητών.

Ο κύριος σκοπός του ιστολογίου αυτού, είναι η συγκέντρωση όλων αυτών των φαινομενικά ασύνδετων πληροφοριών που όμως θα συνθέσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα, ένα πρίσμα μέσα από το οποίο συνδέονται λογικά όλες οι παράξενες ή μη, παράμετροι που αποτελούν την πραγματικότητα που κρύβουν επιμελώς.

Όλα αυτά θα αναρτώνται στην ενότητα “What Is It All About?” που θα είναι σύντομα διαθέσιμη, έτσι ώστε να ξεχωρίζουν από τα θέματα της επικαιρότητας που ανά καιρούς θα αναρτώ. Όλα τα θέματα που θα αναρτηθούν σ’αυτήν είναι εξακριβωμένα είτε από μένα προσωπικά, είτε η πηγή-ές θα είναι πολύ αξιόπιστη και εμπεριστατωμένη. Θα αποφύγω να αναρτήσω πράγματα που “μάλλον” είναι σωστά για να διατηρήσω όσο μπορώ τον δημοσιογραφικό χαρακτήρα της ενότητας.
Καλό ταξίδι λοιπόν

…στα αριστερά μπορείτε να δείτε τους Κύκλωπες, δεξιά οι Λαιστρυγόνες, πίσω μας αφήνουμε την χώρα των Λωτοφάγων .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: