Το Σκαι η νεα χουντα και το μαγικο τσιπακι

“ρε φιλε, πια όταν βλέπω ΣΚΑΙ νομίζω πως βλέπω κανάλι της χούντας” μου έιπε πριν λίγες ημέρες ένας φίλος πίνοντας το απογευματινό καφεδάκι.
Σημερα τα λόγια αυτά αντηχούσαν στο μυαλό μου καθώς πάνω στο πρωινό καφεδάκι έβλεπα την Τσαπανίδού στο πρωινό ενημερωτικό του ΣΚΑΙ. Παντα θαύμαζα την παντελή έλλειψη κριτικής σκέψης που χακτηρίζει την παρουσιάστρια αλλά και την παρουσίαση των ειδήσεων σε τοσο απόλυτη αρμονία με το κατεστημένο που μόνο ο ΣΚΑΙ μπορεί να παράξει {θυμάμαι ακόμη τον παρουσιαστή δελτίου να ρωτάει τον απορημένο ακαδημαικό “λοιπον κύριε καθηγητά, εφόσον θέλουμε παγκοσμιοποίηση, ο μόνος τρόπος είναι μέσω ιδιωτικοποιήσεων και μέτρων?”}
Η διαταραχη του πρωινού μου αυτή τη φορά μου έκανε τις τρίχες να σηκωθούν όρθιες και να μην μπορώ να αρθρώσω λέξη.
Μετά από την συνηθισμένη πρωινή υπενθύμιση πως ο ουρανός πέφτει στα κεφάλια μας και θα πέσει ακόμη πιο γρήγορα αν διανοηθούμε να ξαναγυρίσουμε στη δραχμή,
η Τσαπανίδου έδειξε μία προτωφανή ανυσηχία για την ψυχολογική μας υγεία εν μέσω όλων αυτών των τραγικών εξελίξεων “μην ανυσηχειτε όμως”, είπε η Πόπη με το πρόσωπο της να λάμπει. Αμέσως σκέφτηκα πως θα βγήκε κάνα καινούργιο χάπι που η κα Τσαπανιδου έλαβε την εντολή να σπρώξει στην αγορά, η πραγματικότητα όμως για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε πιο ευφάνταστη από την φαντασία, όπως και πιο σοκαριστικη.
Στο παράθυρο του Σκαι μία εξίσου περιχαρής “ρεπόρτερ” μας εξήγησε μέσα στο χαμόγελο και την αισιοδοξία που τέτοια τεχνολογικά επιτεύγματα μας φέρνου, πως πλέον οι επιστήμονες βρίσκονται στο τελικό σταδιο παραγωγής μικροτσίπ που θα εμφυτεύονται στον εγκέφαλο και θα θεραπεύουν την κατάθλιψη μέσα από την μεταχείριση των ηλεκτρικών σημάτων.
Η Τσαπανιδου αμέσως μετά την παρουσίαση έσπευσε να μας ενημερώσει πως “δεν χρειάζεται πλέον να ανυσηχούμε αφού η κατάθλιψη σε λίγο θα γίνει ένα θέμα του παρελθόντος.
Πρωί πρωί λοιπόν μέσα από την ενημέρωση του ΣΚΑΙ μάθαμε πως τα πιο εφιαλτικά σενάρια μας χτυπούν την πόρτα, πως επιστήμονες βρίσκονται στο τελικό στάδιο παραγωγής μίας συσκευής που θα μπορεί να επεμβαίνει και να ρυθμίζει τον ψυχολογικό μας κόσμο! Πως σε λίγο θα είναι εφικτή μία κοινωνία της οποίας οι κάτοικοι θα μπορούν να βρίσκονται στην απόλυτη καταστολή, ανίκανοι για θλίψη και γεμάτοι με μια ηλίθια ασυνάρτητη χαρά, ακριβώς όπως οι παρουσιαστές των ελληνικών πρωινάδικων που ζουν σχεδόν αποκλειστικά με lexotanil και prozac. Και όλ’ αυτά τα μάθαμε μέσα από την χαρά των παραγόντων του ΣΚΑΙ για την θεραπεία, επιτέλους, της κατάθλιψης.

Δεν μπόρεσα να βρω απόσπασμα του πρωινάδικου, τα παρακάτω δύο άρθρα πάντως είναι ενδεικτικά

http://www.healthview.gr/συνέντευξη/νέες-προκλήσεις-για-τα-μικροτσίπ-του-εγκεφάλου

http://katara.gr/index.php/blog/vanilla-blog/66-jokes/130-2011-09-16-13-34-14

Leave a comment